Leidinggeven 5 (ook online)

Wat gebeurt er allemaal in de groep waarmee je werkt? Waar we te maken hebben met groepen, hebben we te maken met dynamiek. Dat kan leuk zijn, maar is soms ook best moeilijk te hanteren. Hoe gaat het in jouw toetsgroep? En in jouw praktijkteam? Sommige teams werken in flow, zijn effectief en aangenaam. In sommige toetsgroepen leer je meer dan waar dan ook. In veel groepen is de situatie echter minder optimaal.

De groepsdynamica biedt veel inzichten in hoe groepen en teams prettig en effectief kunnen zijn of worden, en wat er verstorend kan zijn. Het maakt uit in welke fase een groep zich bevindt, of de groep al een tijd bij elkaar is, of dat er wisselingen zijn. De theorie geeft inzicht in het belang van “storm” (onrust, wrijving) in de groep en wat een streven naar harmonie oplevert.

Mocht er wel wat te verbeteren zijn in jouw groepen: Interveniëren in de groepsdynamiek vraagt soms lef, én kan veel opleveren. 

Programma

In deze cursus leer je meer over groepsprocessen en groepsdynamiek en de ontwikkeling van een groep in de tijd. We gaan deze inzichten naar jouw praktijk vertalen en oefenen met interventies. Na afloop heb je meer inzicht en overzicht én zullen jouw vaardigheden om de dynamiek in een groep te hanteren zijn toegenomen.

Waarom deelnemen?

– Als je meer wilt weten over groepsdynamiek

– Als je graag het functioneren van je (toets)groep of team positief zou willen kunnen beïnvloeden

Wanneer en waar?

‘Keijzer en Van der Jagt’ organiseert deze cursussen in samenwerking met LINKH, een regionale partner of een gezondheidscentrum. Kijk voor het actuele aanbod op www.keijzerenvanderjagt.nl

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van teamcoaching

Aanmelden?

Via de regionale partner of LINKH. (zie voor LINKH: www.linkh.nl )

Meer weten?

Voor informatie: mail met Arie Keijzer arie@keijzervanderjagt.nl