nog meer drama in de praktijk

Theorie en praktijk van het aangeven van grenzen en behoeften. Er wordt gewerkt met een acteur

Iedere professional krijgt van tijd tot tijd te maken met conflicten, met patiënten en/of collega’s. Hoe geef je jouw behoeften aan zonder daarmee de ander tegen je in het harnas te jagen? En hoe zorg je ervoor dat een ander naar je luistert en jij de ander echt kunt horen ondanks tijdsdruk of andere belemmerende factoren? Het communicatiemodel geweldloze communicatie biedt daarvoor een prachtig handvat.

Tijdens deze cursus wordt het theoretische model van de geweldloze communicatie invoelbaar gemaakt met behulp van een acteur. Tegelijkertijd worden de sociaal psychologische principes die hieraan ten grondslag liggen behandeld. Vervolgens gaan we aan de slag met het in praktijk brengen van het model door middel van het spelen van scènes. Dit alles onder begeleiding van ervaren trainers/ theatermakers.

Deze cursus is een vervolg op geweldloze communicatie deel 1

Waarom deelnemen?

  • Hoe vermijd ik situaties waarin enkel en alleen met modder wordt gegooid?
  • Hoe geef ik mijn eigen grenzen en behoeften aan zodat anderen die snappen en aanvaarden?
  • De cursus biedt een veilige ruimte om te oefenen en van ‘fouten’ te leren.

Programma van de cursus

In deze interactieve cursus leert de deelnemer te communiceren vanuit het model van geweldloze communicatie. Om deze wijze van communiceren te internaliseren wordt het model allereerst invoelbaar gemaakt. Vervolgens gaat men aan de slag met uit de hand gelopen situaties uit de praktijk. Deelnemers ervaren spelenderwijs hoe het niet moet om vervolgens zelf te ervaren hoe het model van geweldloze communicatie de communicatie kan bevorderen.

Wanneer en waar?

‘Keijzer en Van der Jagt’ organiseert deze cursussen in samenwerking met OVM scholing, een regionale partner of een gezondheidscentrum. Kijk voor het actuele aanbod op www.keijzerenvanderjagt.nl/agenda

Doelgroep en groepsgrootte

De cursus is bedoeld voor huisartsen, POH’s en assistentes. groepsgrootte max. 20 deelnemers

Duur van de cursus

De cursusduur is 4 uur.

Docent

De cursus wordt verzorgd door twee ervaren professionals; trainers en theatermakers.

Aanmelden?

Via de regionale partner of via OVM scholing

Meer weten?

Voor informatie: mail Arie Keijzer; arie@keijzervanderjagt.nl